Madspild

Der skal nye boller på suppen

Vi tog i 2014 en beslutning om at halvere vores madspild inden 2030. Den beslutning har båret frugt, for i 2019 realiserede vi allerede vores madspildsmål – 11 år før tid! Men vi stopper ikke her. Et af FN’s Verdensmål er en reduktion af madspild på 50 %. Vi mener godt, at vi kan presse citronen endnu mere, så maden får et længere eller et helt nyt liv. Vi har derfor opstillet en ny og ambitiøs målsætning, der omfatter, at vi vil reducere vores madspild med 75 % inden 2030.

Vi sælger blandt andet agurker af anden sortering, donerer 25 øre pr. solgt agurk til Stop Spild af Mad og i samarbejde med én af vores danske leverandører giver vi de tomater, der ikke er flotte nok til at blive solgt, et smagfuldt efterliv som ketchup.

Men ketchup kan trods alt ikke redde alt, og der skal mere til for at løse udfordringen med madspild. Derfor har vi sat en masse forskellige initiativer i gang, lige fra mindre pakkestørrelser til større donationer.

Ambitionen
Fra 2014 til 2030 vil vi reducere vores madspild med 75 %.

Maden længe leve

Selvom man er blevet lidt rynket, kan man jo godt have mange gode dage tilbage i sig som tomat.

Bekæmp madspild

Vil du være med i kampen mod madspild og ovenikøbet spare penge? Med føtex Plus appen kan du få en oversigt over lokalt nedsatte varer, der skal spises NU.

Mangler vi noget?

Vi ved, at der er mange muligheder for at sikre et mere ansvarligt forbrug. Måske har du nogle konkrete forslag? Eller måske sidder du med nogle spørgsmål, du gerne vil have svar på? Så tag endelig fat i os.